My Daily Skin Care and Makeup Routine

by

Herkese merhaba :) Bugün stil postlarına ara verip günlük cilt bakımımda ve makyajımda kullandığım ürünleri paylaşacağım sizinle. Hepsi severek kullandığım ve bittiği zaman hatta daha bitmeden koşarak aldığım ürünler. Finallerim yüzünden herbirini tek tek yüzüme uygulayıp fotoğraflayamadım ama yukarıdaki kolaj yaptığım fotoğrafta bu ürünleri kullanarak makyaj yaptım :)


Öncelikle cildimi temizlemek ve nemlendirmek için kullandığım ürünlerden bahsedeceğim. Tam anlamıyla bir Nivea aşığıyım diyebilirim. Her ürününe ayrı bayılıyorum buraya eklemedim ama duş jelimden roll-on uma kadar Nivea :) 


Hergün cildimi Nivea'nın yüz temizleme köpüğü ile yıkıyorum. Gerçekten cildi bebek gibi yumuşacık yapıyor. Cildim hassas olduğu için pembesini yani hassas ciltler için olanını kullanıyorum bir de mavisi var o da normal ve karma ciltler için. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi elinize sıktığınızda bu şekilde köpük oluyor. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve başka ürün denemeyi de düşünmüyorum. Başka ürünler denedim daha önce cildimi kuruttu genelde, bu ise nemlendiriyor ve yumuşacık yapıyor. Şiddetle öneriyorum.:) Nivea Aqua'yı da çok denemek istiyorum fakat sevdiğim ürünlerden vazgeçemiyorum değişikliğe de hiç açık değilim nedense :) Ama onu da kullanan arkadaşlarım çok memnunmuş.


Daha sonra cildimi nemlendirmek için yine Nivea'nın Pure&Natural serisinden "soothing day" kremini kullanıyorum. Adı üstünde rahatlatıcı, yatıştırıcı bir krem. Kuru-Hassas cildime çok az sürmem yeterli oluyor.
Üstteki fotoğrafta gördüğünüz gibi göz makyaj temizleyicim de yine Nivea.


Gelelim makyajıma :) Daha önceden fondöten kullanırdım ve sadece sorunlu bölgeye ya da sivilce falan varsa onun üstüne uygulardım ama fondöten olayını sevmediğim için iyi ki BB kremler çıkmış diyorum, dünya varmış resmen :) Fondöten olarak Maybelline'in Affinitone unu kullanıyordum ama bb'ler çıkınca attım çöpe resmen. Ha memnun değilmiydim, çok memnundum ama fondötene karşıyım sevemedim bir türlü. Yine indirimde görüp aldığım sonra da bayıldığım Nivea BB kreminden memnunum. Ama çok kapatıcı bir şeyler arıyorsanız kesinlikle sizin ürününüz değil çünkü kapatıcılık özelliği çok fazla yok. Cilt tonunu eşitliyor, nemlendiriyor hoş bir kokusu var. Cildim hassas olduğu için yanaklarım sürekli kızarır, o yüzden bb sürüp üstüne hafif bir pudra yeterli oluyor. Ben makyaj bloggerı olmadığım için çok fazla detaylı anlatamıyorum tabiki ürünü ama kullandığım ve gözlemlediğim kadarıyla yazıyorum :)


İki tonu var light ve medium olarak, ben light olanını kullanıyorum cildimle gayet uyumlu. Ama sadece iki renk seçeneği olduğu için herkese uymayabilir. O yüzden bence renk seçeneklerini arttırmalılar diye düşünüyorum. Avon'un BB kremini çok övdükleri için onu da sipariş ettim yeni geldi, sadece bir kez deneyebildim o yüzden buraya çok fazla gözlemlerimi yazamayacağım. Hafif içinde parıltılar var ve cilde güzel bir ışıltı veriyor ama sanırım Nivea diyorum hala.
Onun da duruşu bu şekilde..

Nivea'nınkinin içinde biraz daha pembelik var.

Concealer olarak aslında Maybelline kullanıyordum ama bitti ve indirimde Rimmel'inkisini gördüm. Değişikliğe açık değilim nasıl aldım hiçbir fikrim yok ama iyiki de almışım diyorum ve artık bittiği zaman yine Rimmel'e devam edeceğim. Göz altlarım çok fazla mor artık okul yorgunluğu mudur stres midir bilmiyorum ama sadece kapatıyorum, düzeltmek için hiçbir ürün kullanmıyorum. Eğer kullandığınız ve memnun kaldığınız bir ürün varsa gözaltı morluklarını iyileştiren, paylaşırsanız çok mutlu olurum gerçekten :))


Rimmel - Match Perfection concealer. Çok doğal bir bitiriş sağlıyor. Bayıldım :)

Gelelim en sevdiğim farlarımaaa... :) Sabah evden çıkmadan önce elime hangisi denk gelirse onu kullanıyorum. Hepsini ayrı seviyorum. Genelde kahve, mürdüm ve mor tonlarını uyguluyorum.


Sol üstteki H&M'in Smoky far paleti
Sağ üstteki yine H&M'in Nudes far paleti
Sol alttaki Avon - True Color Vintage Violet
Sağ alttaki de harika çok sevdiğim çok doğal olan Pastel ProFashion

Pudram da bittikçe aldığım çok memnun kaldığım başka markaları gözümün görmediği Sephora marka mattifying compact foundation. Kapatıcılığı çok fazla o yüzden fondöten üstüne falan uygulamaya gerek bile yok. Ben bazen BB bile sürmeden sadece nemlendirici krem sürüp üstüne bunu uyguluyorum. 


İlk aldığımda böyleydi ama şuan bu halde kullana kullana :)


Makyajımın olmazsa olmazlarından biri kesinlikle eyeliner. Far, maskara sürmesem bile eyeliner sürmeden dışarı çıkamaz oldum :)) Şuan Maybelline marka kullanıyorum, 3 aydır hergün sürmeme rağmen hala bitmedi. Kullanımı çok rahat bence. 


Buna benzer iki ürün daha var ama henüz kullanıp test etmedim. Maybelline bittiği gibi elimdeki Essence ve Rimmel marka eyelinerı deneyeceğim :)


Maskara olarak da Maybelline kullanıyorum. Sürekli yeni ürün çıkarıyor artık takip edemiyorum resmen ama ben Falsies Feather-Look'u kullanıyorum. Hem uzatıyor hem hacim veriyor.


Favori rujlarım da bunlar :) Çantamda illa ikisinden biri bulunur. Soldaki Flormar Long Wearing No:L01, sağdaki Rimmel No: 19.


Bu da geçen gün makyaj yapıp çektiğim selfielerin kolajı :) Far olarak H&M Nudes kullandım. Rujum da Rimmel'in Apocalips serisinden aşık olduğum No:101 Celestial lipgloss'u. Ruj için çok sevdiğim güzeller güzeli blogger arkadaşım Sedef'e çoook teşekkür ederim :) Bloğuna wantthefashion dan bakabilirsiniz :)


Biraz uzun bir post oldu, çok fazla konuştum açıkladım sanırım. Umarım sıkılmazsınız :)